Сторінки

вівторок, 27 лютого 2018 р.

Ігор Гусаков Плюралізм як невід’ємна складова демократичного освітнього середовища

26 лютого 2018 р. із методичними та змістовими аспектами громадянських компетентностей ознайомилися вчителі математики, що здійснюють підвищення кваліфікації у Львівському ОІППО. В ході відповідного заняття  педагоги довідалися про ключові цілі швейцарсько-українського освітнього проекту DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».
Тренер  DOCCU Ігор Гусаков ознайомив учасників заняття з важливими аспектами впровадження ідей демократії, демократичних пріоритетів у вітчизняний освітній простір. При цьому учасники тренінгу мали змогу отримати комплексну інформацію про нормативно-правові підходи європейських та вітчизняних інституцій до питань впровадження освіти для демократичного громадянства (ОДГ) та освіти з прав людини (ОПЛ) в освітнє середовище,  довідатися про змістове наповнення освітньої платформи «Живемо в демократії», а також практично попрацювати над дидактичними вправами, застосовуючи методичні напрацювання, що пропонуються у посібниках з ОДГ/ОПЛ за авторством Рольфа Голлоба та ін.
У ході тренінгу усі присутні освітяни неодноразово акцентували на тому, що ключовою рисою демократичного середовища (зокрема й шкільного) є наявність у будь-якій спільноті різних думок, які ґрунтуються на принципі плюралізму. А таке розуміння є надійною запорукою утвердження демократичних цінностей в українській школі.
Про захід також можна прочитати:
http://loippo.lviv.ua/zahody/mpi/DOC/Plyural-zm-yak-nev-d-iemna-skladova-demokratichnogo-osv-tnogo-seredovishcha-publication/

Немає коментарів:

Дописати коментар