четвер, 26 березня 2015 р.

Ігор Гусаков Вивчаючи Конституцію України: дидактичні вправи на засвоєння

       Вивчення змістових аспектів Конституції України є одним з ключових і пріоритетних завдань шкільного курсу правознавства. До вашої уваги пропонується низка дидактичних вправ на засвоєння вивчених положень вітчизняного Основного Закону.
  •        Дидактична вправа «Знайдіть помилку». У витягах з Конституції України допущені помилки. Їх необхідно знайти і представити при цьому правильний варіант конституційної норми.
  •     Дидактична вправа «Вилучіть зайве». У витягах з Конституції України допущені помилки – додані зайві слова. Їх необхідно знайти і, вказавши на помилку, представити правильний варіант конституційної норми. 
  •    Дидактична вправа «Вставте слово». Витяги з Конституції України містять пропущені слова. На ці пропуски (позначені у завданні трьома крапками) необхідно вказати і представити при цьому правильний варіант конституційної норми.
      Зазначені дидактичні вправи подані у вигляді презентацій. Такий спосіб представлення навчальних завдань полегшуватиме використання мультимедійних технологій у процесі їх виконання.








Ключі до відповідей до цих вправ можна знайти, аналізуючи текст конкретних статей Конституції України.

Немає коментарів:

Дописати коментар