четвер, 12 травня 2016 р.

Ігор Гусаков Законодавчі передумови кадрової реформи прокуратури

12 травня 2016 р. набув чинності ухвалений цього ж дня Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України». Основні новації, передбачені цим законом, полегшують можливість кадрового оновлення згаданого правоохоронного органу за рахунок фахівців з-поза меж самої прокурорської системи. Серед іншого ухвалений закон передбачає, що:
-                     Прокурором регіональної прокуратури може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше трьох років. Попередня законодавча норма передбачала наявність  стажу роботи на посаді прокурора не менше трьох років.
-                     Прокурором Генеральної прокуратури України може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше п’яти років. Попередня законодавча норма передбачала наявність  стажу роботи на посаді прокурора не менше п’яти років.
-                     На посаду Генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п’яти років. Попередня законодавча норма передбачала наявність у претендента на посаду генпрокурора  не просто вищої, а вищої юридичної освіти, а також стажу роботи в галузі права не менше 10 років.


У зв’язку зі змінами в законодавстві внесено правки у публікацію Ігор Гусаков Прокуратура як правоохоронний орган України: тестові завдання. Зокрема зміни стосуються редакції тестового питання № 14 та вміщеного у рубриці «Перевір себе» ключа до відповіді на питання № 20.

Немає коментарів:

Дописати коментар