понеділок, 19 березня 2018 р.

Ігор Гусаков Демократичні пріоритети освіти


Протягом 12-16 березня 2018 р. вчителі правознавства м. Львова та області в рамках курсів підвищення кваліфікації мали змогу розглянути ключові аспекти розвитку громадянських компетентностей в Україні. Центральними темами обговорення, що відбувалося крізь призму  лекцій, практичних занять, семінарів та круглих столів, стали принципи навчання «про», «через», «для» демократії та пов’язані з ними методологічні підходи.
У ході відповідних занять тренер проекту «DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні» Ігор Гусаков за допомогою цілої низки тематичних презентацій та відеоматеріалів окреслив сучасні освітні тенденції у сфері прав людини. У цьому контексті вчителі-правознавці мали можливість одержати всебічні відомості про нормативно-правові підходи європейських та вітчизняних інституцій до питань впровадження освіти для демократичного громадянства (ОДГ) та освіти з прав людини (ОПЛ) в освітню сферу,  дізнатися про змістове та методичне наповнення освітньої платформи «Живемо в демократії», а також практично попрацювати над дидактичними вправами, застосовуючи методичні напрацювання, що пропонуються у посібниках з ОДГ/ОПЛ за авторством Рольфа Голлоба та ін.
Водночас тренер DOCCU Галина Сохань залучила педагогів до моделювання портрету сучасного демократичного вчителя.
Загалом під час згаданих курсів вчителі акцентували на необхідності утвердження демократичних пріоритетів в школі та суспільстві.
          Про захід також можна прочитати:
http://loippo.lviv.ua/zahody/mpi/DOC/Demokratichn--pr-oriteti-osv-ti-publication/

Немає коментарів:

Дописати коментар