вівторок, 27 лютого 2018 р.

Ігор Гусаков Плюралізм як невід’ємна складова демократичного освітнього середовища

26 лютого 2018 р. із методичними та змістовими аспектами громадянських компетентностей ознайомилися вчителі математики, що здійснюють підвищення кваліфікації у Львівському ОІППО. В ході відповідного заняття  педагоги довідалися про ключові цілі швейцарсько-українського освітнього проекту DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».
Тренер  DOCCU Ігор Гусаков ознайомив учасників заняття з важливими аспектами впровадження ідей демократії, демократичних пріоритетів у вітчизняний освітній простір. При цьому учасники тренінгу мали змогу отримати комплексну інформацію про нормативно-правові підходи європейських та вітчизняних інституцій до питань впровадження освіти для демократичного громадянства (ОДГ) та освіти з прав людини (ОПЛ) в освітнє середовище,  довідатися про змістове наповнення освітньої платформи «Живемо в демократії», а також практично попрацювати над дидактичними вправами, застосовуючи методичні напрацювання, що пропонуються у посібниках з ОДГ/ОПЛ за авторством Рольфа Голлоба та ін.
У ході тренінгу усі присутні освітяни неодноразово акцентували на тому, що ключовою рисою демократичного середовища (зокрема й шкільного) є наявність у будь-якій спільноті різних думок, які ґрунтуються на принципі плюралізму. А таке розуміння є надійною запорукою утвердження демократичних цінностей в українській школі.
Про захід також можна прочитати:
http://loippo.lviv.ua/zahody/mpi/DOC/Plyural-zm-yak-nev-d-iemna-skladova-demokratichnogo-osv-tnogo-seredovishcha-publication/

Немає коментарів:

Дописати коментар