четвер, 26 січня 2017 р.

Ігор Гусаков Вивчаємо цивільне право: комплекс дидактичних вправ

Зазначений комплекс дидактичних вправ спрямований на поглиблення знань учнів з тематики цивільного права. Змістовими аспектами запропонованих дидактичних вправ, зокрема, стали:
  • Загальна характеристика цивільного права.
  • Особливості цивільної правосуб’єктності фізичних та юридичних осіб.
  • Особисті немайнові та майнові права фізичної особи.
  • Поняття й умови дійсності правочинів. Цивільні договори.
  • Поняття спадкового права. Порядок спадкування.

  1. Дидактична вправа «Знайдіть помилку». У витягах з Цивільного кодексу України допущені помилки.  Їх необхідно знайти і представити при цьому правильний варіант норми закону.
  2.    Дидактична вправа «Вилучіть зайве». У витягах з Цивільного кодексу України допущені помилки – додані зайві слова. Їх необхідно знайти і, вказавши на помилку, представити правильний варіант норми закону.
  3. Дидактична вправа «Вставте слово». Витяги з Цивільного кодексу України містять пропущені слова.  На ці пропуски (позначені у завданні трьома крапками) необхідно вказати і представити при цьому правильний варіант норми закону.

 Зазначені дидактичні вправи подані у вигляді презентацій. Назагал їх ефективніше виконувати через використання мультимедіа.








Ключі до відповідей до цих вправ можна знайти, аналізуючи текст відповідних статей Цивільного кодексу України. Вказівки на те, де ж допущені помилки у цивільно-правових нормах, також можна знайти, ознайомившись з рубрикою перевір себе.

Успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар